Kategorier
Uncategorized

Erfaringer fra å etablere nettbutikk. Tips og triks

Erfaringer og tips fra det prosessen ved å lansere vår egen nettbutikk.

Etter å ha startet vår egen nettbutikk og reflektert over dette har vi tenkt å dele erfaringer og tips om hva vi mener er de viktigste prinsippene for å overleve og blomstre på det digitale markedet i konstant endring.

Første bud i prosessen vil være å fastslå en strategi. Den trenger ikke være lang og tung på tekst, her er det hensiktsmessig med en konkret visuell forklaring som er lett å huske, forklare og forstå. Den beste modellen jeg har funnet er business model canvas (BMC).

Det kan du lære mer om på denne videoen til «Strategyzer» på Yotube:

Videre i strategien er det lurt å fastslå en «North Star Metric» eller en polarstjerne som en ønsket destinasjon for skipet du og mannskapet ditt skal styre. Denne tilnærmingen går ut på at alle klart vet hvor skuta skal ende opp, men at hvert teammedlem har like mye tillit og makt til å ta valg på veien for nå målet. Derfor er teamet utrolig viktig.

For å kartlegge omverdenen er det viktig med en analyse. Swot -analyse er den vi vil anbefale. Les mer her: https://www.flexify.no/blogg/swot-analyse

Når destinasjonen er fastslått og det er lagt en slagplan (strategi) for hvordan det ser ut til at dere skal nå målet på dette tidspunktet gjenstår det å jobbe smartest mulig. (Underveis vil nye utfordringer, erfaringer og informasjon endre veien deres mot målet.)

Da vil mitt første tips være å adaptere et «Growth hacking mindset». Dette handler i bunn og grunn om å være et resultat fokusert team som er hinsides sulten etter vekst. Basert på hacking fremfor å følge tradisjonelle veier mot målet. Hacking vil si å lære av testing. Altså eksprimentere, adaptere og implementere for å finne «snarveier» i tradisjonell bedrifts-bygging og -styring. Nøkkelpunkter ved dette mindsettet er:

  • Fart fremfor perfeksjon
  • Være åpen for alternative problemer som kan være grunnen til treg vekst
  • Være åpen for alternative løsninger
  • Data-drevne valg fremfor magefølelse
  • Digital intelligens

Siden du har klikket deg inn her går jeg utifra at du sitter med et unikt konsept til en nettbutikk. Da er «Growth hacking mindset» viktig fordi du og teamet ditt vil møte mange unike og vanskelige utfordringer. Da er mindsetet viktig fordi:

  • Man må ha et åpent sinn til utfordringer
  • Som vil gjøre at dere kan overvinne utfordringene kjappere
  • For å gjøre dette må dere lære nye evner og verktøy
  • Som igjen gjør at dere kan ta kjappere steg som bedrift

Lær mer om «Growth hacking marketing» her:

Når overordnet strategi er fastslått og «mindset» er implementer for å skape en bedriftskultur basert på vekst og innovasjon er det på tide å finne ut hvordan man skal markedsføre for å tiltrekke seg kunder. Nøkkelordet her er å tiltrekke seg kunder og ikke pushe produktet på kunder. Tipset i denne delen av prosessen er å implementere enn «inbound marketing» tilnærming til det hele. Andre markedsførings-tips som burde undersøkes mer er: SEO, SEM og Epost-markedsføring.

For å prøve å forklare det enkelt så handler det om å se på bedriften som en sol i et stort solsystem med mye støy og romskip som flyr alle veier for å få med seg mest mulig. Gjennom strategien har vi funnet hvilke «romskip» vi vil tiltrekke oss og gjennom «growth hacking» skal vi ha testet oss frem til å forstå mest mulig av hva som tiltrekker, underholder, inspirerer og informere disse menneskene. «Inbound marketing» baserer seg da på å pøse på med «content marketing» eller innholdsproduksjon som har stor opplevd kundeverdi for kundene. Betjene, hjelpe og støtte de for å bygge en sterk kunderelasjon også selge de produkter som løser problemene deres.

Lær mer om Inbound marketing her:

For å oppsummere kan vi si at alt handler om å være endringsdyktige, nysgjerrige og sultne for utnytte de hyppige endringene i markedet. Det handler om å bli ekspert på hvem du skal kommunisere og knytte relasjon til. Hva som tiltrekker, trigger, underholder, imponerer, demotiverer og irriterer kundene dine for å få de inn i bane rundt «sola» som er bedriften din og passe på at enhver interaksjon med bedriften gjør at de sitter igjen med en god følelse og et ønske om mer, slik at de blir værende og tar med vennene sine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s