Kategorier
Uncategorized

Etablere en nettbutikk på 30 dager – helt uten erfaring.

Er du interessert i å åpne en nettbutikk, men tror det kommer til å ta mye ressurser og tid? og usikker på om du har nok erfaring? I første forelesning av E-varehandel møtte vi Ola og Marius. De delte erfaringer og kunnskap med oss om hvordan de åpnet en nettbutikk på 30 dager, helt uten erfaring. I dette blogginnlegget skal jeg dele med dere hva jeg lærte og syns var ekstra interessant. 

Det viktigste jeg lærte var å fokusere på den digitale markedsføringen. Utnytte de riktige kanalene og få algoritmene til å jobbe for deg. Forstå den digitale markeds matrix’en og være tilstede på kryss av plattformene kundene våre er på. Ola og Marius angret på at de ikke hadde brukt Google ADS fra start, fordi Google ADS er et veldig bra hjelpemiddel for å øke synligheten og trafikken på nettbutikken din. Les mer om hvordan du kan sette opp google ads for din nettbutikk her: https://inevo.no/blogg/google-ads-for-nybegynnere/ . Det Ola og Marius hadde brukt var annonser i Facebook Business Manager, som gjør at man kan markedsføre på tvers av instagram og facebook. Facebook Business Manager funket bra for gutta i Brisen AS og er absolutt et verktøy man burde bruke for å øke synlighet og trafikk på nettbutikken. INEVO har også publisert fem grunner til at man burde bruke Ads på instagram.

Kilde: https://inevo.no/blogg/kom-i-gang-med-instagram-annonsering/

Ola og Marius testet også ut influencere og mikro-influencere, noe som funket bra for de. Influencere er en veldig god strategi for å markedsføre mot ungdommer og unge voksne i dag, men kan ofte være mer komplisert og kan være dyrt om man ikke har kontakter. Ola og Marius brukte kontakter de hadde og holdt kostnadene nede med å betale de med “merch”. Influencere kan ofte ta dyrere betalt enn det man tjener på markedsføringen. Dette kombinert med at man må finne en influencer som passer imaget til nettbutikken, vårt segment, de eksisterende kundenes oppfatning av nettbutikken og hvor følge basen til influenceren vil være interressert i produktene våre. https://www.mytotalretail.com/article/study-influencer-marketing-is-how-retailers-can-reach-millennials/

Noe annet Ola og Marius angret på når de etablerte nettbutikk var at de ikke tracket kundene og aktiviteten tydelig nok fra starten. Her er det lurt å bruke Google ads og facebook pixel for å tracke på tvers av kanalene jeg anbefaler dere å bruke, fordi de er godt egnet til forskjellige ting og fordi desto mer info man klarer å innhente til analysene dine desto bedre. Grunnen til dette er at det er flere trinn på veien fra å se en annonse og komme inn på nettbutikken. Facebook vil som regel tracke det tilbake til facebook, men sliter med å avklare punktene på veien. Noe som vil være viktig for nøyaktig analyse. Google analytics er god på å tracke steg på veien, men vil slite om man samhandler med en annonse på facebook på telefonen også bytter enhet til facebook på f.eks. datamaskin. Dette er facebook pixel flinkere til å tracke. Derfor må du bruke begge for å faktisk forstå hva som foregår før konverteringene.

Ola og Marius tipset om å bruke shopify som plattform for nettbutikken, noe som jeg er helt enig i. Det er en enkel og kjapp måte å få opp en nettbutikk som ser profesjonell ut. Det er også relativt billig og man kan prøve seg gratis i starten. Ola og Marius tipset også om noen verktøy man kan linke til shopify som er gratis i en periode; Mailchimp og Bonjoro, hvor man kan teste hva slags effekt personalisert markedsføring via mail har på kundegruppen sin.

Vi kan konkludere med at markedsføring og innhenting av data på tvers av plattformer er ideelt for å for å ha full oversikt over trafikk og salg gjennom nettbutikken vår. Om man bruker shopify er det mange gratis perioder på verktøy hvor man kan teste ut hva slags effekt de har på kundegruppen man prøver å treffe. Har man kontakter som er influencere er det lurt å bruke de; (alle kontakter man har er lure å bruke for å få en nettbutikk til å være likvid).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s