Kategorier
Uncategorized

BMC – Business Model Canvas

Business model canvas er et verktøy som gjør det lettere å ha oversikt over alle nøkkelaspekter ved bedriften man holder på å starte opp eller styrer. En slik enkel oversikt gjør at man letter kan vite eller finne ut hva man skal gjøre til enhver tid.

Jeg har valgt å ta for meg musikktjenesten Spotify for å gi dere et kjapt innblikk i hvordan business model canvasen fungerer.

Forslag til BMC for spotify

Nøkkelpersoner er en viktig ressurs. Her har jeg satt opp plateselskap, artister og investorer som nøkkelpersoner. Aktivitetene spotify fokuserer på internt, er å holde musikken oppdatert til enhver tid, utvikling av mer brukervennlig plattform og sterk fokus på markedsføring av ny musikk. For å kunne drive en virksomhet av så høy verdi avhenger dette av flinke ansatte, et sterkt varemerke, og ikke minst selve musikken. 

Som alle andre virksomheter har Spotify utgifter. Lisenser, lønn og teknologi er noe som alltid vil være en utgift for spotify som en virksomhet. Verdiforslag er det spotify tilbyr til kunden, her har vi bredt av utvalgt av spesialdesignet spillelister etter humør og aktivitet, sosial lytting og gratis streaming av lovlig musikk. At kunder har en relasjon til spotify sin plattform er viktig, derfor brukes personlig spillelister, oversiktlig plattform, bredt utvalg, billig og relasjon på tvers av plattformer som nøkkelelementer i relasjonsbyggingen til spotify. Kanaler spotify bruker for å nå ut til kundene er både PC og mobilapplikasjoner, nettside og på tvers av plattformer. Kundesegmentet retter seg mot er massemarkedet. Dermed vil inntektskildene være kunder som betaler for premium-abonnement og reklame. 

videoforklaring av BMC. Kilde: youtube.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s