Kategorier
Uncategorized

AI – Intelligente maskiner

Kunstig intelligens, en utrolig bred teori og teknologi med mange underteknologier som kan implementeres i alle felt i arbeidslivet. Når man snakker om kunstig intelligens tenker de fleste på maskiner og roboter fra filmer som kan lære opp seg selv og hverandre og som på kort tid utvikler en «superintelligens», egen vilje og bevisshet som er fientlig mot mennesker. Mange har også en frykt for at AI vil ta stadig flere arbeidsplasser, men realiteten er at maskinene vil ta flere «uviktige» jobber og derimot hjelpe menneskene med komplekse oppgaver og gi menneskene mer tid til å gjøre kreative oppgaver og tenke på mer komplekse løsninger. menneskene vil også få kortere arbeidsdager, noe som viser seg å gi bedre livskvalitet, bedre arbeidsmoral og mer kvalitet i arbiedet når man først er på jobb.

Mennesker har alltid utrykket frykt om den usikre fremtiden og dermed tatt forbehold.

Fagfolk blir ikke enige om noen definisjon for kunstig intelligens, men en definisjon kan være at kunstig intelligens er en maskin som kan utføre oppgaver som tidligere var forbeholdt mennesker. Og kan deles inn i to hovedfelt; Kunstig intelligens som fagfelt og alle de spesifikke teknologiene som stammer fra hodetfeltet.

Eksempler på oppgaver AI kan gjøre i dag er visuell persepsjon, talegjenkjennelse, beslutningstaking i usikre situasjoner, læring og oversettelser, osv.

I fremtiden kan AI implementeres på tilnærmet alle prosesser og effektivisere de mye mer enn mennesker klarer å se for seg. Rett og slett fordi de har en såpass ekspansonell læringskurve.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s